2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Ytong beltéri vakolat - 40 kg

Ytong beltéri vakolat - 40 kg

Ytong beltéri vakolat - 40 kg
2.640 Ft,- / zsák2.455 Ft,- / zsák

Árak utoljára módosítva: 2021-07-15-15:38:40

Beltéri vakolat

Felhasználási terület

Az Ytong  építési rendszerhez kifejlesztett előkevert, beltéri mész-cement vakolat. Alapozás (gúzolás) nélkül is felhordható, anyagában simítható. Végleges felületképzésként is alkalmazható. Kézzel és géppel egyaránt felhordható.

Felhasználási tudnivalók

 Szórja a zsák tartalmát a szükséges vízmennyiségbe, majd keverje a megfelelőkonzisztencia eléréséig! A keverés történhet kézzel és géppel. Habarcskeverés során ügyeljünk arra, hogy a kész keverék homogén és csomómentes legyen. A vakolat alapja legyen tiszta, laza részektől mentes, kellően tartós, száraz és fagymentes. A nem ásványi vakolatalapot (pl. a fagyapot építőlemezeket) teljes felületen kell gúzolni. Vakolás során az alábbi lépéseket kövesse:

A felület portalanítása (cirokseprűvel, kefével).
A felület időjárásnak megfelelő nedvesítése.
A kívánt vakolatvastagságot ajánlott két vékonyabb rétegben felhordani. A felvitt réteget fém vagy  műanyag léccel húzza le.
A felhordott rétegeket óvni kell a hirtelen kiszáradástól (árnyékolás, permezető nedvesítés)
Meghúzás után (időjárástól függően 2-6 óra) a felület finoman kidörzsölhető, simítható.

Különböző anyagú felületek csatlakozásánál és 30 mm-nél szélesebb gépészeti hornyok felett vakolaterősítő háló alkalmazása javasolt.

A vakolást fagyveszélyes időszakban +5 C hőmérséklet alatt fel kell függeszteni. Fagyálló kötésgyorsító alkalmazása nem javasolt!

Egy raklapon 35 zsák található.